Vepřová panenka na tymiánu s česnekem

18.08.2019

Energetická hodnota 1 porce: 444 kcal, 1867 kJ. Sacharidy 35 g, bílkoviny 35 g, tuky 17 g

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

300 vepřové panenky

čerstvý tymián

česnek (podle vaší chuti)

řepkový olej

máslo

sůl

pepř

400 g brambor (množství je orientační)

Postup

Brambory dáme vařit ve slupce pro zachování vitaminů a minerálů. Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na špalíčky. V žádném případě nenaklepáváme! Stroužky česneku nasekáme na drobno.

Na pánvičce rozpálíme trošku oleje a špalíčky osmahneme z každé strany. Jen ale natolik, aby se maso zatáhlo, nemá smysl ho smažit dlouho. Během smažení přihodíme snítku tymiánu do pánvičky, masu dodá chuť.

Osmahnuté maso dáme do pekáčku, lehce osolíme a opepříme a přidáme tymián. Ideálně ho dáme na maso ze všech stran, aby natáhlo jeho chuť. Ve výpeku, který nám zbyl v pánvičce osmažíme nakrájený česnek. Do výpeku před smažením můžete přidat lžičku másla. Takový výpek pak masu dodá vynikající jemnější chuť.

Výpekem s česnekem pak zalijeme špalíčky a pekáček dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečení nebude trvat dlouho, stačií do deseti minut. Že je vepřová panenka hotová poznáte tak, že na stisk je maso stále ještě pružné, ne však úplně měkké.

Servírujeme s bramborem vařeným ve slupce a zeleninovým salátem. 

Nechte si chutnat!

Co o mých jídelníččích říkají klienti?