Cuketové rizoto

27.08.2019

Energetická hodnota jedné porce: 430 kcal, 1804 kJ. Sacharidy 51 g, bílkoviny 37g, tuky 8 g

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience

  • 120 g rýže vhodné na rizoto (ideálně Arborio, příp. kulatozrnná) (DM drogerie)
  • 200 g cukety
  • 150 ml bílého vína
  • 600 ml hovězího bujonu bio
  • 125 g mozarelly light
  • 2 stroužky česneku (12 g)
  • 200 g kuřecího masa
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej (5 ml)
  • petržel na ozdobu

Postup

Maso umyjte, očistěte od tuku a nakrájejte na malé kousky. Osolte, opepřete a orestujte na trošce oleje.

Česnek oloupejte. Cuketu zbavte slupky, nastrouhejte najemno a osolte. Jakmile pustí vodu, tak ji slijte.

Na trošce oleje zpěňte česnek, přidejte rýži a nechte chvíli opražit.

Nalijte víno a až se vsákne, postupně přilévejte vývar, vždy po jedné naběračce. Až se vývar vsákně do rýže, přidejte další naběračku. Stále míchejte. Pozor, nesolte, vývar už je pravděpodobně slaný dost.

Asi po 7 minutách přidejte cuketu. Po dalších 10 minutách přidejte maso do pánve a vše promíchejte. Než bude rýže hotová, stále podlévejte vývarem, poté odstavte z plotny, přidejte maso a sýr a přiklopené nechejte 5 minut odstát. Ochutnejte a podle chuti případně dosolte.